Vad hände den 21/1?

Mötet inleddes med att Lisa Fors från Studentkåren presenterade sig och erbjöd möjligheten att använda studentkårens rum som mötesplats. De som vill kan uppgradera sitt kort och få tillgång till rummet. I fortsättningen kommer det stå ”I samarbete med studentkåren” på inbjudningarna.

Vi diskuterade framtiden och enades om att dela upp träffarna i två delar. Å ena sidan måste det finnas utrymme för att dela erfarenheter och å andra sidan ska vi försöka skapa en utveckling så att inte alla möten ser likadana ut.

Vårens tema är rekrytering och vi planerar att deltaga i det öppna hus som lärarutbildningen arrangerar den 3/3.

Den 17/2 kl. 13.15-15.00 kommer Roger Klinth till D222 på Lärarutbildningen och talat om Kön och utbildningsprestationer – en utmaning för lärarutbildningen. Efter detta (c:a kl. 15-17) finplanerar vi aktiviteterna för det öppna huset. Mats bokar plats och förhandlar om budget. Kom gärna med förslag på aktiviteter. Film, affischer, klotterplank, T-shirt? Diskussionen fortsätter på Facebook.

En allmän diskussion om det fortsatta arbetet. Mats kartlägger orsaker till avhopp och rapporterar till områdesledningen. Det finns ett förslag på att skriva in kvantifierbara mål för underrepresenterade kön i verksamhetsplaner för enheter och områden. Vi får se.

Mats har fått rapporter från konferensen som DJ och DEJA ordnade i Stockholm i December. Det tycks fortfarande vara oklart om det är en viktig fråga och det finns olika tolkningar om förhållandet mellan utbildningsministerns åsikter och delegationernas arbete. Talar de samma språk? Vad innebär denna oklarhet för tjänstemännen på departementet? (Länk – läs dokumentation)

Mötet avslutades i god ordning på Green Lion.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: