Från mötet den 27/4

En liten men tapper skara trotsade vårsolen. Mats presenterade antagningssiffrorna till förskollärarutbildningen och gläds åt att 7% av de sökande är män. (Det kunde varit värre).

Vi diskuterade även homofobi och rasism inom idrotts- och föreningsliv utifrån en artikel i Sydsvenskan. Det finns olika meningar i gruppen om hur stort problemet är. Ska staten kontrollera? Hur?

Vi försökte även reda ut frågan om vad en nörd är för något. Finns det en särskild form av manligt nörderi som inte passar in i skolans målstyrda rationalitet? Hur tar vi vara på de här specialintressena? Räcker det med att vara ”väldigt intresserad”? Räknas de som är nördar av sociala skäl – och vill träffa andra nördar?

Missa inte nästa möte den 25/5. Anmäl dig här!

Annonser

Ett svar to “Från mötet den 27/4”

  1. Patrik Says:

    Nu har jag läst artikeln. Jag står fast vid att detta är mycket vanligt förekommande och tror att ”hälften” till och med ökar med åldern, kanske för att den nämnda homofobin och sexismen (och rasismen) ökar, kanske för att medvetenheten blir större. Samtidigt ges det i vanlig journalistisk anda inte en helt korrekt bild av vad vi kan kalla stämningen i omklädningsrummet. Jag skulle vilja påstå att det är små, men vanligt förekommande inslag. Om det nu går ihop…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: